woensdag 31 juli 2013

Grateful - Ghana

Three years ago! Ik wilde altijd al eens langere tijd naar het buitenland. Op exchange was met mijn studie (Verpleegkunde) niet heel voor de hand liggend, dus besloot ik eerst maar mijn studie af te ronden, om vervolgens een besluit te maken waar ik naar toe zou gaan. Backpacken in Australië of in Zuid-Amerika? Graag! Maar op de een of andere manier wilde ik mijn reis combineren met een doel. En dat doel werd vrijwilligerswerk. Als Verpleegkundige in een ziekenhuis mijn kennis delen. En nee, niet in Australië of Zuid-Amerika, ik besloot om naar Afrika te gaan. Ghana om precies te zijn!

Ik heb drie maanden vrijwilligerswerk gedaan in een ziekenhuis. Ik heb samen met de arts de consulten verzorgd. Registratie, diagnosticeren, medicatie voorschrijven en advies geven over een Healthy Lifestyle. Maar Health is in Ghana toch wel iets anders dan in Nederland. Enkele weken terug schreef ik in een blog Be Healthy, Be proud. Ik denk dat ik deze blog niet had kunnen schrijven als ik niet in Ghana was geweest. Het gevoel van geluk is in Ghana zo anders als hier in Nederland. Geluk zit hem in de kleine dingen, in het waarderen van het minimale.

En ook Health is in Ghana zo anders. Live a Healthy Life is in Ghana zo eenvoudig door zijn eenvoud. Soms zijn we hier alleen maar op zoek naar een verbetering, een vermeerdering. Nog meer, nog groter, nog mooier, nog leuker. Sta eens stil bij alles wat je hebt; Be Grateful!  

Geen opmerkingen :

Een reactie posten