donderdag 8 augustus 2013

Havermout Dadel Muffins

Havermout! Een gezond, voedzaam ontbijt. Havermout pap ziet er een beetje dirty uit, maar met een eigen variatie van appel, kaneel en suiker is het heel goed te doen. En zeker in de winter! Maar omdat het momenteel zomer is, stond mijn pakje havermout stil te staan in de kast en bedacht/vond ik een recept in combinatie met dadels. Dadels? Ja! Ik heb ze een keer gekocht als Healthy snack, maar zo snel als een zak chip leeg gaat, bleef het zakje met dadels gevuld. Gevulde dadels omrold met spek is een ander verhaal, maar koude, kale, droge dadels; No, not my favorite!

Ik heb deze twee gecombineerd in een muffin. Muffins kunnen haast niet anders dan lekker zijn, dus dit moest wel een goed recept zijn. En dat klopt! De muffins zijn een beetje vreemd, maar wel lekker! De smaak van cake overheerst, wat maakt dat je echt niets van de dadels of havermout proeft. Terwijl de cakesmaak, ook weer niet "standaard" is. Mmm, Try it!


Ingredi├źnten:
50 gr Havermout
75 gr - Dadels
65 gr - Donkere bastardsuiker
1/2 eetlepel - Bakpoeder
125 ml - Melk
75 gr - Bloem
65 gr - (room)boter
1 ei
Oven voorverwarmen op 200C. Doe de havermout en melk in een kom en meng het geheel. Snijd de dadels in stukjes en doe deze in een (andere) kom, samen met de bloem, suiker en bakpoeder. Meng het geheel goed en voeg de havermout en melk toe. Roer in een andere kom/pan de ei met de boter los (opwarmen). Voeg deze toe aan het muffinbeslag en mix het geheel enkele minuten. Muffins in het midden van de oven, ca. 20min bakken. Geniet!

Geen opmerkingen :

Een reactie posten