zondag 13 oktober 2013

Breakfast - Rijstepap & Fruit

Een warm ontbijt is misschien even wennen, maar met het koude, natte herfstweer heerlijk om mee wakker te worden. Havermout is voedzaam en kan je eindeloos variëren met fruit en/of noten. Een look a like van havermout is rijstepap. Als je de rijstepap de avond ervoor klaar maakt, is de rijst extra fijn/zacht. Maar 's ochtends (nog) iets eerder uit je bed voor een verser dan vers rijstepapje kan natuurlijk ook. Om nog even bij de vergelijking met havermout te blijven. Het idee van de bereiding is hetzelfde.

Check het recept!

Doe ipv havermout, (speciale dessert) rijstkorrels en melk in een pannetje. Ik gebruikte zowel melk als kokosmelk voor een extra romige, lekkere smaak. Breng de melk, al roerende aan de kook. Als de melk kookt, laat deze dan (al roerende) inkoken tot een papje. De rijstkorrels zuigen zich dan vol met (kokos)melk.

Haal de pan van het vuur. Schenk de pap in een kom, en strooi on top wat suiker en kaneel. Vervolgens kun je zelf variëren met de soorten en hoeveelheid fruit. Healthy, voedzaam en een heerlijk warm ontbijt 's ochtends als het buiten koud en nat is. Geniet!

Geen opmerkingen :

Een reactie posten