dinsdag 3 december 2013

Healthy Lifestyle


Positive thinking evokes: - more energy - more initiatives - more happiness. 

Als ik aan meerdere mensen de volgende vraag zal stellen: "Wat versta jij onder A - Healthy Lifestyle?", zal ik ongetwijfeld verschillende antwoorden krijgen. Maar ik verwacht dat ik tussen de verschillende antwoorden wel de basisingrediënten voor een gezonde levensstijl kan terug vinden. Iedereen weet immers dat regelmatig een stuk fruit, voldoende beweging en genoeg slaap min of meer een must zijn. 

In Changing to A - Healthy Life schreef ik dat je gezond leven in mijn ogen prima kan combineren met ongezonde momenten. Combineren, compenseren en er extra van genieten zijn daartoe sleutelwoorden. En met name die laatste is een belangrijke. Ongezond eten moet niet maken dat je er slechter door gaat voelen (omdat je je schuldig voelt bijvoorbeeld). Integendeel. Ongezond eten is lekker(der), dus zorg dan ook dat, als je jezelf een moment van ongezonde Foodies gunt, dat je er extra van geniet!  

Een gezonde levensstijl zit niet alleen in gezond eten, maar juist ook in het creëren van een goed gevoel. Wees trots op jezelf en wees dankbaar voor alles wat je hebt. Happy are they who take life day by day. Complain very little, and are thankful for the little things in life. Probeer te zoeken naar geluk in kleine dingen. The happiest people don't necessarily have the best of everything, they just make the best of everything they have. Hierbij mijn tips. 


Positivity.
Probeer het van de positieve kant te bekijken. Soms zit het inderdaad even tegen en dan is het niet altijd makkelijk om de positieve kant ervan te zien. Boos zijn en ergens heel hard van balen mag, maar probeer vervolgens weer ergens positiviteit uit te putten. 

Grateful.
Wees dankbaar voor alles wat je hebt. Het klopt dat er nog zoveel meer is wat je wilt hebben of wilt bereiken. Maar als je alles zou hebben wat je je maar wenst, zal je dan gelukkiger zijn dan je nu bent? 

Proud.
Wees trots op jezelf. Op alles je wat al hebt bereikt. En wees ook trots op anderen en benoem dat af en toe naar diegene. Als je ergens hard voor werkt, mag je hier trots op zijn. Maar hoe fijn is het als je van iemand anders hoort dat ie ook trots is. Trots op jou. 

Love.
Wees lief. Lief voor jezelf, maar ook lief voor anderen. Cliche, maar als iedereen dat zou doen, wat zou de wereld dan nog mooier zijn. 

Energy.
Gebruik je energie voor dingen die je gelukkig maken. Het hardlopen kost me veel energie, maar het levert ook zoveel energie op. Wat is jou hobby wat je zowel energie kost, als energie oplevert? Als je die niet zo snel kan bedenken, probeer dan eens een rondje te gaan hardlopen en kom thuis met een nieuwe dosis energie. Écht!

Happiness.
Geluk is het belangrijkste. Zonder geluk geen Health. Voel je je even wat minder, doe er wat aan. Je bent zelf diegene die in actie moet komen. Geluk is niet een gevoel wat aan komt waaien. Geluk is een gevoel wat je heel makkelijk kan creëren. En denk daarbij niet te groots. Geluk kan je vinden in kleine dingen om je heen!
Wordt gemotiveerd tot A - Healthy Lifestyle en volg mij via Instagram (healthylifenl) 

Geen opmerkingen :

Een reactie posten