donderdag 30 januari 2014

Breakfast Inspiration - Mugcake II


Het kost iets meer tijd dan het smeren van een boterham, maar echt, het maken van mugcake is zo eenvoudig! En dat terwijl je heerlijke creaties kan maken. Op mijn Instagram postte ik afgelopen weken meerdere creaties en inderdaad het ziet er delicious uit, maar wat ik kan, kan je zelf ook creëren. Daarom hierbij de recepten voor oa de "appelpie mugcake", "chocolat & banana mugcake", "banana & nuts mugcake" en de "banana, red fruit, superfood mugcake".


Mugcake, maak je zo:
Doe een ei, 4 eetlepels havermout, een klein beetje honing en een (halve) banaan in kleine stukjes in een kom en mix dit tot een beslag. Doe het beslag in een kommetje en zet deze 1min a 1.30min in de magnetron. Keer het kommetje om op een plat bord, Et Voila! er verschijnt een (mug)cake!Appelpie Mugcake, maak je zo: 
Snijd een appel in stukjes en leg deze naast de mugcake. Strooi hier een beetje kaneel overheen. Voeg wat noten & superfoods toe (ik gebruikte lijnzaad, chiazaad & moerbeien) en strooi on top wat kokosrasp. Je kunt er eventueel ook wat honing overheen druppelen, om het (nog) ietsje zoeter te maken.


Chocolat & Banana Mugcake, maak je zo: 
Voeg aan het beslag voor de mugcake 2 eetlepels raw cacao nibs toe. Mix deze mee.
Snijd vervolgens de (overige) banaan in stukjes en leg deze op het bord naast de mugcake. Garneren met raw cacao nibs en kokosrasp en je Chocolat & Banana mugcake is klaar.Banana & Nuts Mugcake, maak je zo:
Aangezien ik een halve banaan gebruik voor het beslag van de mugcake, blijft er nog een halve banaan over. Deze kan je goed gebruik voor een Healthy Shake, maar je kunt deze ook in stukjes snijden als extra fruit voor bij de mugcake. Ik voegde daarnaast nog verschillende noten, raw cacao nibs en kokosrasp toe om er een heerlijk voedzaam ontbijtje van te maken.


Banana, Red Fruit, Chocolat & Superfoods Mugcake, maak je zo:
Mijn favoriet. Stukjes banaan, bosvruchten (verse zijn natuurlijk het lekkerste, maar ik gebruikte diepvries) en raw cacao nibs on top. Simpel, gezond, voedzaam en heel lekker!

Producten:
Raw Cacao Nibs - Puur & Fit. klik hier
Noten, Chiazaad & Moerbeien - Gezondheidswinkel. klik hier

2 opmerkingen :

  1. Dit kende ik serieus nog niet, ben benieuwd of het ook zo lekker smaakt als het eruit ziet. Misschien binnenkort maar een poging wagen. Ik heb alleen geen magnetron, kan het ook in de oven?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik durf het niet met zekerheid te zeggen of je mugcake ook in de oven kunt maken, maar ik denk het wel. Op een niet al te hoge temperatuur en je mugcake goed in de gaten houden. Als de bovenkant droog is, is het klaar. Maar prik voor de zekerheid even met een sateprikker in de cake, om te kijken of de cake van binnen goed is. Succes!

      Verwijderen