zaterdag 24 mei 2014

Favoriete blogs met lekkere recepten


Wil je gezonder eten, maar ben je die "standaard" dieet-boeken zat? Surf het internet eens af en je vind de meest lekkere, gezonde recepten. Ik heb mijn favoriete blogs voor je op een rijtje gezet, waarop je lekkere (healthy) recepten kunt vinden. Van breakfast, lunch tot diner ideeën, en van goede smoothies tot simpele sapjes. Op deze blogs ben je op het juiste adres.

GLOW mag
Nienke en Madelon delen met liefde hun passie voor een gezonde leefstijl. Bijna dagelijks komt er een nieuw recept online. Van healthy shakes tot frisse salades. Deze gezonde leefstijl is ook niet zo verwonderlijk, want als je hun sportschema erop naslaat, zijn beide ook een inspiratie als het om sporten gaat. Het duurt nog even voor de serieuze training(en) echt van start gaan, maar gezond blijven is een must voor ze als je bedenkt dat ze in training gaan voor de New York City Marathon. Nienke en Madelon, I'm sure you GLOW!

Foodness
Claartje, founder of Foodness.nl, leerde ik laatst kennen tijdens de GL2R-crew meeting. Ik vormde samen met haar een team, waarin we het hele parcours van work-outs doorliepen. Een minuut planken? Ze draait er haar hand niet voor om. Maar terugkomend op haar blog Foodness.nl. Foodness is een blog waar Claartje haar passie deelt voor gezonde voeding. Laatst was ze nog te zien bij Editie NL om over Gojibessen te praten. Je kunt superfoods onzin noemen, Claartje bewijst je het tegendeel.

Culy
Genieten van eten, je hart volgen en je ambities werkelijkheid laten worden. Monique van Loon deed dat. Nog maar 25 jaar jong, en nu al zo succesvol. Ze is oprichtster en hoofdredacteur van de blog Culy.nl en heeft daarnaast een boek geschreven: The culy way of life. Haar doel is iedereen laten (mee) genieten van het mooiste op culinair gebied. Niet altijd 100% healthy gerechten, maar genieten van eten is in haar ogen belangrijker dan altijd maar letten op de calorieën. I totally agree!

De Groene Meisjes
Deze (groene) meisjes veroveren de groene wereld. Merel en Jamie proberen bewust(er) groener te leven. Dat wil zeggen dat ze op hun blog aandacht besteden aan leuke kringloop items, geshopte (jaloersmakende) vintage kleding & gezonde recepten: en met name laatste is de reden dat ik de blog regelmatig bezoek. Merel en Jamie posten (vegan) recepten met biologische en fairtrade producten. Nu ben ik zelf niet veganistisch, maar ze hebben in hun recepten ook aandacht voor geen/niet teveel suiker en/of gluten. Van smoothies, tot taartjes, cakes, toetjes, dips & meer. Take a look, en wordt bewust een beetje groener.

Oh My Foodness
Haar slogan "OMF, meer dan alleen maar koken" kan ik bevestigen. Sabine post ideeën voor makkelijke, snelle maaltijden, die heel erg lekker zijn. Misschien niet altijd 100% healthy, maar het is aan jouw om een lekker recept uit te kiezen. Je hebt soms van die avonden dat je inspiratieloos bent qua eten. In zo'n geval surf ik nog wel eens naar OMF, om een recept op te zoeken. En dan weet Sabine me altijd weer op een idee te brengen. Aanrader dus.

Uit Paulines Keuken
Wellicht ken je haar van het boek: "Het Voedselzandloper Kookboek". Dit boek bevat gezonde recepten, zonder tarwe, suiker en slechte vetten en is een enorm groot succes. Om nog maar over haar blog te zwijgen. Neem eens een kijkje op Uit Pauline's Keuken en vindt er de meest lekkere recepten.

Healthyfans
Nog maar 21 jaar, maar al voor vele een enorme inspiratiebron als het om sporten en gezond eten gaat. Ze deelt op haar blog de meest simpele, lekkere en gezonde recepten. Van healthy fruitshakes tot voedzaam bananenbrood. Samen met Fit With Ashley organiseert ze tegenwoordig ook Bootcamps. Noem haar een Healthy Freak, noem haar Healthyfans.

Brenda Kookt
Een liefde voor koken kan je ontwikkelen. Brenda is een voorbeeld voor velen dat koken een hobby kan worden. Brenda gebruikt haar blog als het ware als haar (online) receptenboek en dat zorgt ervoor dat er wekelijks nieuwe recepten online verschijnen. Telkens weer wat anders. Niet alle recepten zijn gezond, maar zoals Brenda zelf zegt: er is voor ieder wat wils. 

Geen opmerkingen :

Een reactie posten