zondag 29 juni 2014

Blog: Girls Love 2 Run


Hardlopen kan altijd en overal. Je trekt je hardloopschoenen aan, je gaat naar buiten en je komt even later voldaan weer terug. Het kost soms even energie om te gaan, maar de boost aan energie die je krijgt tijdens het lopen, en vooral na het hardlopen (hallo runnershigh!) is enorm. Vorige week maakte ik eindelijk weer een km-totaal van 30+ km's en dat voelde ongelofelijk goed. Het is niet zo dat ik na de marathon mijn hardloopschoenen niet meer heb aangeraakt, maar drie keer in de week een langere afstand  kwam er niet van. Tot vorige week en man, wat voelde dat weer fijn. Ik kan moeilijk omschrijven wat hardlopen met je kan doen, maar ondanks dat het je energie kost levert het je ook zoveel energie op.

Girls Love 2 Run weet daar alles van. Naar mijn idee de eerste, grootste en meest succesvolle running blog van NL! 

Wie: Fieke & Francien
Wat: Girls Love 2 Run
Waar: thuisbasis is Amsterdam, maar ze rennen heel Nederland door en hebben op verschillende plekken worldwide hun hardloopschoenen op aarde gezet
Waarom: door het creëren van een online work-out willen zij je motiveren en stimuleren om het beste uit jezelf te halen. Zij maken hardlopen uitdagend & stijlvol.

Wat klein begon, is inmiddels uitgegroeid tot een enorm succesvolle blog. Fieke en Francien worden door de Vogue getipt, worden door GlamourNL geshoot, worden door Runnersworld opgemerkt. Do I need to say more? Ja, want dit zijn leuke bijkomstigheden, het voornaamste waar het hun om gaat: to challenge, to motivate, to share, but above all: to run!

Fieke & Francien gaan wekelijks meerdere keren een rondje hardlopen. Soms gewoon een easy rondje voor hunzelf en soms een keiharde training samen met hun crew. Crew? Ja, de GL2R crew. In april werd ik uitgenodigd om een keer aan een GL2R crew-meeting deel te nemen. Een geweldige ervaring! Helaas waren Fieke & Francien die avond zelf niet aanwezig, maar ik heb wel kennis gemaakt met de andere meiden/bloggers in deze crew, stuk voor stuk enorm gedreven, ambitieus, maar bovenal heel erg sportief. Maandelijks komen ze bij elkaar om gezamenlijk te sporten en elke keer organiseert een ander crew-lid de meeting. Soms gaan ze gezamenlijk hardlopen, soms staat er een heavy work-out op het programma en de laatste keer hebben ze kennis gemaakt met boksen. Teamwork makes the dream work. 

Maar terug naar het hardlopen en terug naar GL2R. Dat ze van hardlopen houden is duidelijk, maar wat ook opmerkt mag worden is dat ze houden van doelen stellen, beter gezegd wensen waarmaken. Zo stonden ze bij de marathon van Berlijn aan de start, ze liepen in NYC de marathon en ze vlogen naar Zuid - Afrika voor een ultramarathon. Naast het nastreven van ambities, zijn ze enorme doorzetters die niet willen opgeven. Geen doel is te gek, onrealistisch of onhaalbaar. Als ze ergens voor gaan, zorgen ze dat ze hun doel bereiken. Een enorme inspiratiebron voor vele, incl mezelf. Who run the world? GL2R!

Geen opmerkingen :

Een reactie posten