maandag 9 juni 2014

Citytrip Parijs - Mardi


Binnen vijf uur rijden sta je in hartje Parijs. Okee, niet echt naast de deur, maar je bevindt je vervolgens wel in een van de mooiste steden van Europa, als je het mij vraagt. Het was al jaren geleden dat ik in Parijs was, maar het voelde als een warm thuiskomen. Ik heb zo genoten van de fijne sfeer in de stad, de mooie appartementen en het heerlijke eten. Het weer zat niet alle dagen mee, maar zelfs als het grauw en grijs is buiten, is er genoeg te doen, zien en proeven. Uitgebreide ontbijtjes met verse croissants, koffie en jus d'orange. 's Middags geen gezonde, maar wel een ontzettend goede lunch! En 's avonds? Quiche met zalm en brocolli, een taartje van avocado & krab, en als hoofdgerecht de beste gamba's incl verse pasta? Ja, het kan in Parijs allemaal. Om nog maar over het kaasplankje incl rode wijn te zwijgen. Alleen daarvoor zou ik wel weer terug willen.

Bij deze een verslag over dinsdag in Parijs.Nadat we een (betaalbare) parkeerplaats hadden gevonden (reken sowieso op 20 euro per dag in het centrum van Parijs), zijn we naar het hotel gewandeld, hebben we ingecheckt en zijn we de metro ingestapt naar Montmartre. Mijn vriend had een route uitgestippeld die ons langs verschillende bezienswaardigheden, door kleine straatjes, naar de Sacre Coeur leidde. Daar hebben we enige tijd heerlijk in de zon op de trap over de stad uitgekeken. Vervolgens zijn we verder gelopen en hebben we een terrasje gepakt vlakbij het Place du Tertre. Place de Tertre is een klein, maar knus en gezellig plein. Je vindt er voornamelijk portret schilders die je, als je ze een blik geeft, direct vragen om te gaan zitten. Op het midden en aan de rand van het plein vind je terrasjes, waar je kan plaatsnemen om lange tijd de portret schilders aan het werk te zien.

's Avonds zijn we heerlijk uiteten geweest in een klein Italiaans restaurant waar we verse pasta's bestelde. Nee, (helaas) geen Franse keuken, maar dit restaurant wekte dusdanig onze aandacht toen we er langs liepen, dat we besloten voor de Italiaanse keuken te gaan. Altijd goed.

Ondanks dat er in Montmartre ongetwijfeld nog genoeg te zien was, besloten we de metro te pakken richting het hotel. We hadden 's middags al gezien dat daar in de buurt verschillende leuke bars waren, waar we wellicht nog een drankje konden doen, Et voila. We vonden in de buurt van ons hotel een restaurant, met een grote opvallende bar in het midden. Aangezien er binnen vier muzikanten aan het spelen waren, was de sfeer fantastisch. We bestelden rode wijn en een kaasplankje, beter gezegd kaasplank. Wauw, verschillende soorten Franse kazen, salade, walnoten, pruimen & vers stokbrood. Hoe kan je de dag beter afsluiten? De foto's spreken voor zich. Het adres: O'Berzinc, 145 Rue Oberkampf.

Binnenkort een verslag over mecredi & jeudi a Paris.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten