vrijdag 27 juni 2014

Meet Up Ambitieuze Meisjes - Stay hungry, stay foolish


Afgelopen week vond de tweede Meet Up van Ambitieuze Meisjes in Utrecht plaats, dit keer bij koffie & wijnbar Talud9. Tijdens de Meet Up stond, naast het proeven van verschillende wijnen en het netwerken met andere (ambitieuze) meiden, een lezing van Annemieke de Kroon centraal. Annemieke was uitgenodigd om te vertellen over haar succesverhaal en deelde daarnaast verschillende tips voor een gezonde leefstijl.

We werden om 19.30u verwacht in Talud9, een koffie & wijnbar. Een speciaal wijn arrangement stond voor ons klaar, aan jezelf de keus welke wijn je wilde proeven. Al direct bij binnenkomst maakte ik kennis met Grand Dame en naamgenoot Annemieke. We raakten aan de praat en als snel werd bevestigd dat we gezamenlijke interesses hadden. Zij was erg geïnteresseerd in A - Healthy Life.nl en ik was benieuwd naar haar healthy superfood receptenboek en haar verhaal wat betreft het opstarten van eigen onderneming.

Annemieke begon haar loopbaancarrière als leerkracht, maar al snel merkte zij dat dit niet het werk was waar ze haar energie uit haalde. Sterker nog, de combinatie van deze (drukke) baan met een druk sociaal leven, maakte dat ze in een burn-out terecht kwam. Deze periode was alles behalve fijn. Ze voelde zich ellendig en ging zelf op zoek naar een oplossing. Langzaam ontdekte ze de wereld van (gezonde) voeding en ontwikkelde een nieuwe levensstijl voor zichzelf: geen suikers, geen gluten en geen zuivel. Gaandeweg ging ze zich beter, fitter en energieker voelen. Ze zat lekkerder in haar vel en het belangrijkste, ze ontdekte wat haar inspireerde: bewust & gezond leven. In deze periode heeft ze zichzelf ontzettend veel geleerd over gezonde voeding & superfoods. Ze ontmoette Jesse van der Velde en kreeg de kans om haar passie verder vorm te geven. Ze volgde twee opleidingen trainer hormoon factor & superfood expert en door de jaren heen deed ze steeds meer kennis en ervaring op, wat resulteerde in een boek (geschreven samen met Jesse van der Velde): het Superfood receptenboek.

Het hebben van een passie, ambitie, een leergierige houding en heel veel enthousiasme maakte dat er iets ging kriebelen. Ondanks dat ze naar eigen zeggen een geweldige baan had, waar ze elke dag nog heel veel leerde, was ze op zoek naar iets nieuws. Na enige tijd wikken en wegen nam ze het besluit te gaan voor een eigen onderneming En met succes: haar bedrijf is booming! Annemieke verzorgt lezingen, hormoonconsulten en superfood workshops. En daarnaast schrijft ze aan haar tweede boek (klik hier voor meer informatie).

Tijdens de Meet Up deelde ze haar inspirerende verhaal en gaf ze tips om je hart (op een gezonde manier) te volgen. Naast praktische tips zoals 15min rust/tijd voor jezelf voordat je de dag begint en elke dag een (groene) smoothie, gaf ze haar ideeën weer voor het starten van een eigen onderneming.

Na(ast) deze lezing was het tijd voor netwerken. Ik kende al een aantal gezichten van een vorige Meet Up, maar leerde ook nieuwe meiden kennen. Ieder met een andere achtergrond, studie en interesse, maar een gezamenlijke ambitie om gelukkig succesvol te zijn. Kortom, een geweldige avond vol inspiratie voor Ambitieuze Meisjes die aan het begin van hun carrière staan.
dekeukenvanannemieke.nl

1 opmerking :