donderdag 25 september 2014

Wijn: Muenzenrieder - Zweigelt Classic


Het is donderdagavond. Een drukke werkdag zit erop. Eigenlijk wil ik nog een rondje gaan hardlopen, maar ik stel het uit. Ik ben de dag erop vrij, dus liever dan een lange duurloop dan nu een snel rondje. Ik plof op de bank en bedenk me dat Expeditie Robinson weer begint. Als er een serie is waar ik ooit eens aan mee zou willen doen, is het deze. De beelden van het eiland, de strijd tussen de teams tijdens de proeven en ieders individuele strategieën, ja, ik vind het een geweldige serie.

Maar, deze blogpost zou over wijn gaan, toch? Klopt. Mijn avond is namelijk compleet door het feit dat ik mezelf een relaxte avond gun, op de bank, kijkend naar Expeditie Robinson, met een goed glas wijn in de hand: de Muenzenrieder - Zweigelt Classic.

Ik houd van wijn en er ligt hier in huis dan ook een wijnrek vol (verschillende) wijnen klaar om geproefd te worden. Zo pakte ik de Muezenrieder uit het rek. Een rode wijn afkomstig uit Oostenrijk. En tijdens het proeven van deze wijn, kwam ik op het idee om dit op mijn blog te (gaan) delen. Waarom? Ik zie het als een (groeiend) wijn-boek voor mezelf, en wellicht ook inspirerend voor jullie. Ik zie het zo voor me dat ik in de toekomst op zoek ga in mijn online "wijn-historie" naar een lekkere goede wijn als ik weer eens een avondje vrienden op bezoek krijg. Dan hoef ik me daar niet meer druk om te maken en kan ik me richten op het maken van lekkere hapjes. Zo'n avond waarop chipjes en nootjes not done zijn en het leuk is als je met een (bijpassend) kaasplankje of de heerlijkste worstjes aan komt zetten.

Muenzenrieder - Zweigelt Classic - Prijs: €9,95
Deze rode wijn is afkomstig uit Oostenrijk. De wijn wordt gemaakt van, de naam zegt het al, de druif zweigelt. Het is een fruitige wijn, waarin met name de smaken van rood fruit naar voren komen. De geur van aardbeien maakt dat je misschien een zachte wijn verwacht, maar ik vond de wijn vrij krachtig. De lichte smaak van rood fruit en de zachte tannine in combinatie met een pepertje zette de wijn kracht bij.

1 opmerking :