dinsdag 4 maart 2014

Quinoa


To eat is a necessity, but to eat intelligently is an art. - La Rochefoucauld

Quinoa is ontzettend populair. Daardoor zou je denken dat de winkels er vol mee liggen, maar helaas. Het product is tegenwoordig zo gewild dat verschillende schappen leeg zijn/blijven. Maar niet getreurd. Quinoa is een gezond product wat door verschillende gezondheidswinkels (op internet) wordt aangeboden. Ik bestelde quinoa bij Puur & Fit.nl en had de keuze uit gewone, rode of zwarte quinoa. De gewone quinoa is een goed alternatief voor rijst. Het rode vliesje om de rode quinoakorrel maakt het nog gezonder, en de zwarte variant bevat de meeste smaak. Ik wilde me laten verrassen en koos voor rode quinoa. Enkele dagen later had ik deze al in huis en was het tijd om weer eens verschillende recepten met quinoa uit te proberen.

Maar quinoa, wat is het precies? 
Quinoa lijkt misschien op een graansoort, maar het is het niet. Ondanks dat het geen graan is, kan je het wel op die manier in de keuken gebruiken. Quinoa kun je prima als ontbijt, lunch of avondgerecht eten, zeker omdat quinoa rijk is aan eiwitten, vitamine B2 en E, mineralen, ijzer, kopen en magnesium. Een product wat zowel voedzaam, als super gezond is!

Rode quinoa. 
Rode quinoa is een stuk zeldzamer dan gewone quinoa. In het rode vliesje om de quinoakorrel, zitten nóg meer voedingsstoffen. Zoals hierboven al staat aangegeven, is quinoa een bron aan plantaardige eiwitten, essentiële aminozuren en bevat quinoa geen gluten. Door deze enorme hoeveelheid aan voedingsstoffen is quinoa heel goed voor mensen die willen afvallen. Quinoa geeft snel een verzadigd gevoel, waardoor je na een maaltijd minder snel geneigd bent om een tussendoortje te pakken.

Recepten met quinoa. 
Ik maakte verschillende creaties met quinoa, fruit en andere superfoods en schreef erover voor Puur & Fit. Lees mijn artikel met ontbijt recepten hier.

Met quinoa kun je ook goed lunchen. Bekijk het recept voor deze heerlijke, gezonde salade hier.

Wat is jouw favoriete quinoa recept? 

1 opmerking :

  1. ik heb net een zak gekocht, nog even op zoek naar wat ik wil gaan maken!

    BeantwoordenVerwijderen