zaterdag 15 februari 2014

Breakfast Inspiration - Havermout


Heb je behoefte aan een goed, vullend ontbijt, wat bovendien ook heel lekker is? Probeer havermout eens. Ik geef toe dat een gewoon bakje havermout er niet al te smakelijk uit ziet. Maar als je er de volgende ingrediënten aan toevoegt, denk ik dat ik je kan overtuigen. 

Havermout kan je zowel warm als koud eten. Het is maar wat je voorkeur heeft. Daarnaast kun je havermout de avond ervoor al klaar maken als je de volgende ochtend vroeg op pad moet. Schenk (amandel)melk over de havermout en laat dit als het ware opstijven in de koelkast. De volgende ochtend alleen nog wat fruit & superfoods toevoegen en je dag begint enorm goed. 
Liever een warm ontbijt? Dan maak je 's ochtends de havermout klaar. Zet je kommetje 1min 30sec in de magnetron en strooi er vervolgens verschillende "toppings" over. Hierbij enkele ideeën voor verschillende toppings van fruit & superfoods. Mijn favoriet: havermout wat smaakt als appeltaart! Door aan de warme havermout, appel, kaneel en noten toe te voegen, creëer je de smaak van appeltaart. Strooi er vervolgens nog wat superfoods over, bijv. chiazaad, lijnzaad en moerbeien en druppel er dan nog wat honing over als zoetstof. Had ik al gezegd dat deze mijn favoriet was? 


Havermout met banaan, pure chocolade (70%) en kokosrasp. Breek een stukje pure chocolade af van een grote reep en schaaf de chocolade over de banaan en havermout. Door de warme havermout smelt de chocolade. Dat in combinatie met banaan en kokos en je bent 's ochtends vroeg een gelukkig mens. 


Je kunt ook kiezen voor deze variant. Wederom met banaan, chocolade en kokos, maar dit keer is de chocolade geen pure chocolade, maar zijn het raw cacao nibs. Strooi er kant en klare nibs overheen, en je ontbijtje is in een handomdraai klaar. 


Havermout met stukjes banaan, (diepvries) bosvruchten en raw cacao nibs. Door de warme havermout smelten de bosvruchten snel. 


Havermout met banaan, noten, chiazaad, lijnzaad en moerbeien. 

Geen opmerkingen :

Een reactie posten