dinsdag 26 november 2013

Breakfast - Inspiration


Quinoa lijkt misschien op een graansoort, maar het is het niet. Ondanks dat het misschien geen graan is, kan je het wel op die manier in de keuken gebruiken. Quinoa kun je prima als ontbijt, lunch of avondgerecht eten, zeker omdat quinoa rijk is aan eiwitten, vitamine B2 en E, mineralen, ijzer, kopen en magnesium. Een product wat zowel voedzaam, als super gezond is!

Ik gebruik quinoa regelmatig in salades, maar naar een recept van Dailylin probeerde ik het keer uit als ontbijt. Naast de quinoa, voegde ik een banaan, twee mandarijntjes, een appel en wat hazelnoten toe. Et voila, eet smakelijk! Naar mijn idee hoef je geen zoetstof (zoals honing) aan de quinoa toe te voegen, maar dat is naar eigen smaak.

Heb jij wel eens quinoa als ontbijt gegeten?

Wordt gemotiveerd tot A - Healthy Lifestyle en volg mij via Instagram (healthylifenl) 

2 opmerkingen :

  1. Bedoel je wel of geen honing? Ik persoonlijk vind quinoa alleen lekker bij lunch of diner als vervanging van rijst :P

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik bedoelde geen honing, heb het aangepast. Merci! Ik moet zeggen dat ik quinoa ook echt niet elke ochtend eet als ontbijt, maar juist de combi met fruit vind ik erg lekker. Maar quinoa kan idd ook een goede vervanger van rijst zijn voor bij je lunch of diner. Leuk voor de afwisseling. ;-)

      Verwijderen