dinsdag 19 november 2013

Changing to "A - Healthy Life"

Create a lifestyle that you can live with - Kris Britton

Je levensstijl veranderen is zo eenvoudig niet. Het is überhaupt de vraag of het wel realistisch is. In mijn ogen kan je niet van de een op de andere dag besluiten je leven anders te leven. Of naja, besluiten kan wel. maar doen is een tweede. Maar, daarmee wil ik niet zeggen dat goede voornemens, altijd gedoemd zijn om te mislukken. Integendeel! Nothing is impossible! Maar je moet je voornemens wel realistisch maken. 

Zoals de titel al luidt; als je goede voornemens hebt voor een gezonde levensstijl, wees je dan bewust van de voorwaarden voor succes. Kris Britton stelt vier voorwaarden in Creating a lifestyle you can live with. En ik sluit me hier volledig bij aan!


You decide what counts as a cheat meal
Alleen maar gezond eten is niet realistisch. Natuurlijk, alles kan. Maar je mag echt wel een keer zondigen. Besluit alleen wat, wanneer, hoeveel, en hoe vaak je buiten je "Healthy comfortzone" mag stappen. Zo hoef je je achteraf niet schuldig te voelen als je een keer flink los bent gegaan met in de calorieën. 

Identify unhealthy habits and replace them with healthy ones
Kijk eens goed naar je dagelijkse menu keuze en wees eerlijk, je hebt ongetwijfeld ongezonde verlangens & gewoontes. Probeer waar dat kan, je ongezonde snack te veranderen in een gezond tussendoortje en Voila. Door je bewust te zijn van je voeding, ontstaat er (waarschijnlijk) vanzelf een gezondere levensstijl. 

Get creative with your eating & exercise
Geloof me: er is zoveel gezond eten op de markt. Gezonde recepten, met gezonde ingrediënten, maakt gezond eten. Wees creatief en probeer recepten uit en maak het leuk door je eigen twist eraan te geven. 

Find a balance between healthy & indulgent
Gezond eten, betekend echt niet altijd, alleen maar groenvoer & fruit. Zondigen mag. Wat zeg ik; moet. Geniet van eten! Als je met room je eten lekkerder kan maken, dan moet je dat toevoegen. Maar compenseer deze extra calorieën dan bijvoorbeeld met je nagerecht. Laat deze dan staan, of geniet óók van je nagerecht om de volgende dag iets beter op je menu-keuze te letten. A - Healthy Life is echt niet 24/7 Health, maar vind een balans.

Wordt gemotiveerd tot A - Healthy Lifestyle en volg mij via Instagram (healthylifenl) 

2 opmerkingen :

  1. Goede tips! Alleen maar gezond eten is inderdaad niet haalbaar. Althans niet voor mij. Zo nu en dan zondigen hoort erbij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Om eerlijk te zijn hou ik het gezond eten met gemak vol. Zo nu en dan heb ik eens een cheatmeal, afgelopen keer was het zaterdag: een heerlijke cheesecake (die kun je op mijn blog terugvinden). Maar om eerlijk te zijn heb ik niet 1 vaste cheatmeal per week of iets dergelijks. Over het algemeen ben ik het ook met deze dingen eens :)

    BeantwoordenVerwijderen