zaterdag 23 november 2013

Wat als alles goed gaat

The difference between who you are and who you want to be, is what you do!

Stel dat alles wat je doet goed gaat. Voor je aan iets begint, weet je dat het goed eindigt. Je hoeft geen onzekerheden te hebben, want je weet dat het toch wel goed komt. En het maakt niet uit wat je besluit, elk besluit is goed.

Het klinkt te mooi om waar te zijn. Toch? Als je kijkt naar het bereiken van een doel. Als je van te voren weet dat je het doel gaat behalen, waar haal je dan je motivatie vandaan om ervoor te gaan? Het maakt niet uit welke stappen je neemt om je doel te bereiken, want alle stappen zijn goed en alle stappen zorgen ervoor dat je je doel behaald. Weg motivatie, want waarom zou je hard werken om je doel te behalen? De antwoorden op die vraag heb ik even op een rijtje gezet ... 

Aangezien het niet realistisch is om te verwachten dat alles goed gaat, moet je er rekening mee houden dat je soms ook tegenslagen moet verwerken. En dat is niet erg, want daar leer je van. Zet het negatieve om in iets positiefs.

Stel een haalbaar doel, daarmee vergroot je de kans dat je het doel bereikt. - Maak je doel concreet, dan weet je wat er van je verwacht wordt. - Het gaat niet om het moment dat je je doel behaald, maar om alles wat je leert in de weg er naar toe. - Wees bewust met het behalen van je doel bezig, niets gaat vanzelf. - Als je een tegenslag hebt, no problem. Even vervelend, even slikken, en weer door, want je hoeft je doel daarmee niet uit het oog te verliezen. - Zorg dat je een voorbeeld hebt. Hoe heeft hij/zij het doel bereikt? Gebruik tips die aansluiten bij jezelf. - Als een ander het kan, waarom zou je het zelf dan niet kunnen?! - Sta tussentijds eens stil bij alles wat je al hebt bereikt. 

Het is maar hoe je goed bekijkt. Als alles goed gaat, behaal je je doel. Maar als er even iets tegenzit, wil dat niet zeggen dat je je doel niet kan bereiken. Sterker nog, waarschijnlijk geeft een tegenslag je zoveel meer, dan wanneer alles in een keer goed gaat. 

Hoe lukt het jou om je doel te bereiken?

Geen opmerkingen :

Een reactie posten