dinsdag 14 januari 2014

Healthy Shakes


Afgelopen vrijdagavond stond een avondje Casino met vriendinnen op de planning. Maar helaas, onze bankrekening werd niet groter of kleiner, we bleven thuis voor de buis. DVD'tje, joggingbroek, kop thee, met een dekentje op de bank: ook wel eens lekker. Tijdens dit avondje kwam A - Healthy Life.nl ter sprake en toen bedacht ik me, het is alweer even geleden dat ik een blog over Healthy Shakes schreef.
Terwijl mijn Instagram vol staat met foto's van gezonde sapjes, post ik de recepten niet altijd op A - Healthy Life.nl. Ik krijg vaak reacties, zoals; "dat ziet er lekker uit", "welke ingrediënten zitten er allemaal in?", "kun je er voor mij ook een maken?", "hoeveel tijd er inzitten om een shake te maken?".
Hierbij mijn antwoord op bovenstaande vragen.


Healthy Shakes zijn echt niet moeilijk om te maken. Als ik het kan, kunnen jullie het ook! De ingrediënten staan telkens onder de foto's vermeld. Hierin kan je best zelf wat variatie aanbrengen. Soms voeg ik een banaan toe. Bananen zorgen ervoor dat je shake wat dikker/romiger wordt. Houd je hier niet zo van, voeg dan bijvoorbeeld een halve banaan (voor de smaak) toe.

Mijn recepten komen voort vanuit mij enthousiasme voor gezonde sapjes. Ik ben geen voedingsdeskundige. Ik probeer verschillende soorten fruit samen te voegen. Soms voeg ik groente toe, soms niet. En soms voeg ik superfoods toe, soms niet. De ene shake is lekkerder dan de andere. Ik leer gaandeweg welke smaken bij elkaar passen en ik leer waar ik van houd.

Zorg dat je fruitmand vol ligt en probeer eens een Healthy Shake! Het kost echt niet veel tijd. In 5 minuten staat er een groene Healthy Shake met groente en fruit voor je die lekker vult. Of creëer je liever voor jezelf een frisse, fruitige start van de dag? It's up to you!

Bij deze; mijn favoriete Healthy Shakes van de afgelopen tijd!


Banaan, appel, een paar (diepvries) aardbeien, handje gojibessen (even laten weken in water) en kokosschaafsel, bosbessen en gojibessen on top.

Ik koos voor diepvries aardbeien, omdat dit je shake een (ijs)koude temperatuur geeft. Lekker fris en daardoor een fijne shake voor of net na het sporten! En hoe meer aardbeien je toevoegt, hoe roder de kleur. Ik voegde maar een paar aardbeien toe, vandaar de lichtroze kleur. 

Groene appel, kiwi, sap van een (halve) limoen, stengel bleekselderij, boerenkool, halve avocado en chiazaad en moerbeien on top. 

De shake ziet er romig uit en dan komt door de avocado. Deze geeft, net als een banaan, een romige, vullende smaakt. Houd je niet zo van avocado, dan kan je deze ook weglaten. Er blijft dan een hele frisse shake over door het sap van groene appel, kiwi en limoen. 
Optioneel: voeg een theelepel tarwegras toe, als je dit in huis hebt. Dit maakt de shake extra gezond.

Groene appel, kiwi en sap van een limoen.  

Als je in de winter je dag wilt beginnen met een zomers tintje, dan ben je bij deze shake op het juiste adres. Dit is in mijn ogen echt een heerlijke, fris en fruitige zomerse shake. 

Appel, kiwi, handje (diepvries) aarbeien en een handje gojibessen (even laten wellen in water). 

Okee, de kleur oogt iets minder, maar de smaak is heerlijk. Je proeft de verschillende soorten fruit en door de diepvries aardbeien is de shake lekker koud. Een perfect, lekker tussendoortje!

Een peer, appel, handje gojibessen (even laten wellen in water) en een paar gojibessen en moerbeien on top. 

Op het moment dat ik de peer en de appel ga schillen, leg ik de gojibessen even in wat water. Dit water mix je ook mee met je shake, om de shake wat vloeibaarder te maken. En daarnaast heb ik het idee dat het de gojibessen wat soepeler maakt, waardoor deze beter te mengen zijn met de andere ingrediënten.

Banaan, appel, kiwi en sap van een limoen. 

Dit zomerse drankje wordt iets dikker, doordat de banaan wordt toegevoegd. Ik dronk deze shake, de ochtend voordat ik de Halve van Egmond liep. Ik liep misschien geen PR, maar ik had bij de finish na 21km nog steeds energie over om verder te lopen. Zou het door de shake zijn gekomen? 

Wil je meer inspiratie voor Healthy Shakes? Volg A - Healthy Life.nl op Instagram (healthylifenl) of via Twitter (@healthylifenl)

2 opmerkingen :

  1. Heerlijke tips :)
    Ik ga zelf ook weer aan de smoothies binnenkort, ik ga deze recepten zeker onthouden :D

    liefs,
    Femke

    BeantwoordenVerwijderen