Ik heb deze twee gecombineerd in een muffin. Muffins kunnen haast niet anders dan lekker zijn, dus dit moest wel een goed recept zijn. En dat klopt! De muffins zijn een beetje vreemd, maar wel lekker! De smaak van cake overheerst, wat maakt dat je echt niets van de dadels of havermout proeft. Terwijl de cakesmaak, ook weer niet "standaard" is. Mmm, Try it!
Ingrediënten:
50 gr Havermout
75 gr - Dadels
65 gr - Donkere bastardsuiker
1/2 eetlepel - Bakpoeder
125 ml - Melk
75 gr - Bloem
65 gr - (room)boter
1 ei
Oven voorverwarmen op 200C. Doe de havermout en melk in een kom en meng het geheel. Snijd de dadels in stukjes en doe deze in een (andere) kom, samen met de bloem, suiker en bakpoeder. Meng het geheel goed en voeg de havermout en melk toe. Roer in een andere kom/pan de ei met de boter los (opwarmen). Voeg deze toe aan het muffinbeslag en mix het geheel enkele minuten. Muffins in het midden van de oven, ca. 20min bakken. Geniet!
Geen opmerkingen :
Een reactie posten