dinsdag 10 december 2013

Start of the day


Well begun is half done. - Aristotle

Nu is zondag vaak de ultieme lazy day, maar dat neemt niet weg dat je kan kijken hoe je de andere ochtenden wel productief kan besteden. Het is heel cliché, maar wel waar: als je goed (voorbereid) aan iets begint, ben je al halverwege. En dat is 's ochtends vroeg idem dito. Een goed begin (van de dag), is het halve werk.

Ik ben geen uitslaper. Nooit geweest. Nu is écht vroeg opstaan ook niet mijn ding, dus mijn ideale ochtend ligt er tussenin. Tussen 8.00u en 9.00u word ik vaak uit mezelf wakker en dan ga ik eruit, ook als ik geen afspraken in mijn agenda heb staan. Waarom? Hierbij mijn redenen om een dag goed te beginnen.

  • Maak de avond van te voren een things to do lijst. Zo maak je voor jezelf inzichtelijk wat je allemaal moet doen de volgende dag. Staat je lijstje vol, dan is het wel duidelijk dat je je wekker moet zetten. 
  • Zorg voor een fijne wekker, voor zover je een wekker fijn kan noemen. Een aangename wake-up call kan ervoor zorgen dat je beter opstaat, dan wanneer je wakker schrikt van een keiharde herrie. 
  • Ochtend humeurtje? Die is niet opeens verdwenen als je nog een uurtje extra slaapt. 
  • Beloon jezelf met een fijn ontbijtje. Croissants zijn dan niet de meest tactische beloning, maar een keer een gekookte eitje, vers geperste jus d'orange of green juice is zeker een goede gezonde start van de dag.
  • Bekijk voor jezelf of je een ochtendmens of een avondmens bent. Ben je een ochtendmens, probeer deze gave dan ook te benutten! Ben je een avondmens, probeer dan te kijken of je iets kunt doen in de ochtend. Alles wat je doet is namelijk mooi meegenomen, want dan hoef je dat 's avonds niet meer aan de slag.
  • Hoe langer je blijft liggen, hoe luier je wordt, hoe minder productief, hoe later het wordt, hoe minder tijd je hebt. Zonde! Als je er op tijd uit gaat, je things to do afwerkt, kan je altijd nog weer terug in je bed gaan liggen. 
  • Hoe actiever je bent, hoe meer energie je hebt. Het is vergelijkbaar met een rondje hardlopen. Hardlopen kost energie, maar levert je ook energie op. Het kost misschien wat energie om je things to do in de ochtend af te werken, maar het levert ook een voldaan gevoel op, waar je vervolgens de rest van de dag van kunt genieten. 
  • Als er iets belangrijk is, is het regelmaat. Dat ene uurtje uitslapen moet je zeker doen als je het nodig hebt qua slaap. Maar als je de ene ochtend om 7.00u 's ochtends en de andere ochtend om 13.00u 's middags op staat, is je regelmaat ver te zoeken wat je productiviteit niet ten goede komt. 
  • Er is niets fijner dan een heerlijk warm bed, dus het maakt niet uit hoelaat je opstaat, het blijft hoe dan ook vervelend om je warme bed te verlaten. Duik meteen onder een warme douche, die maakt de overgang van warm naar koud iets minder groot én ben je meteen goed wakker.
Wordt gemotiveerd tot A - Healthy Lifestyle en volg mij via Instagram (healthylifenl) 

Geen opmerkingen :

Een reactie posten